Programma
Ontvangst & Registratie08:30 - 09:15
Ontvangst & registratie
Tussen 08.30 en 09.15 uur ben je van harte welkom om je badge op te halen en te genieten van een kopje koffie of thee.
Welkom dagvoorzitter09:15 - 09:30
Fiscale actualiteiten09:30 - 10:15
Van boekhouder naar businesspartner10:15 - 10:45
Door technologische ontwikkelingen worden werkzaamheden die je als accountant eerst handmatig deed gestandaardiseerd en geautomatiseerd. De tijd die je hiermee bespaart kun je inzetten voor strategische en specialistische advieswerkzaamheden. Je wordt als het ware de businesspartner van je klant. Iris van Heesch geeft een masterclass speciaal voor boekhouders en accountants die met zelfvertrouwen hun rol willen pakken in een veranderende wereld en de transitie naar businesspartner willen maken. Die meer financieel-bedrijfskundige kennis op willen doen en dat willen combineren met softskills en talentontwikkeling. Pak jij deze kans?
Tafelgesprek10:45 - 11:15
Tafelwissel & elevator pitch11:15 - 11:35
Tijd om naar de volgende tafel te gaan. Ontmoet nieuwe vakgenoten en je gastheer of gastvrouw. Ga snel zitten en luister naar een elevatorpitch van 5 minuten. Daarna starten we met het voorgerecht. Geniet van de eerste gang en ga in gesprek met je vakgenoten en gastheer/vrouw over het thema van jouw tafel en alles wat verder ter tafel komt.
Bedrijfsopvolging11:35 - 12:05
Jij bent de vertrouwenspersoon van je klant en kent het reilen en zeilen van zijn of haar onderneming. Je weet dan ook wanneer je aandacht moet besteden aan bedrijfsopvolging. Bij elke bedrijfsoverdracht kunnen de fiscale aspecten voor dilemma’s zorgen. Daarnaast spelen er vaak ook andere dan fiscale aspecten een belangrijke rol. Wie wordt de opvolger? Wat gaat hij/zij ervoor betalen? En hoe dan? Erik Tops gaat nader in op deze aspecten en geeft er duiding aan. Met deze informatie ben jij beter in staat het bedrijfsopvolgingstraject van jouw klant in goede banen te leiden.
Voorgerecht12:05 - 12:50
Tafelwissel & elavatorpitches12:50 - 13:10
Tijd om naar de volgende tafel te gaan. Ontmoet nieuwe vakgenoten en je gastheer en/of gastvrouw. Ga snel zitten en luister naar de twee elevatorpitches van 5 minuten. Daarna starten we met het hoofdgerecht. Geniet van de tweede gang en ga in gesprek met je vakgenoten en de tafelheer/vrouw over het thema van jouw tafel en wat er verder nog aan gespreksonderwerpen voorbij komt.
Hoofdgerecht13:10 - 14:00
Tafelwissel & elevator pitches14:00 - 14:20
Dessert14:20 - 15:00
Tafelwissel & elevator pitches15:00 - 15:30
Een ongeluk zit in een klein hoekje15:30 - 16:00
We sluiten af met iets heel anders, maar daarom niet minder interessant. In 2020 vonden 77 duizend arbeidsongevallen plaats waardoor werknemers ten minste vier dagen niet konden werken. Ruim 20 procent van deze werknemers komt op de spoedeisende hulp terecht. SEH-arts Freek van Hout vertelt wat de meest voorkomende arbeidsongevallen zijn. Ook legt hij uit en doet voor hoe je het beste brandwonden kan verzorgen.